zondag 14 augustus 2022

Over SB Applicaties

Op 1 maart 2005 ben ik, Sophia van Bladel, SB Applicaties gestart. Na 9 jaar werkzaam te zijn geweest bij ASML wilde ik mijn droom werkelijkheid laten worden. Tijdens mijn loopbaan bij ASML heb ik me bezig gehouden met het ontwerp, implementatie en nazorg van de automatisering van deelprocessen binnen de afdeling productie. Met name de technische kant van de automatiseringsprojecten waren voor mijn rekening.

In die tijd daagde ik mezelf uit de applicaties zodanig (mee) te ontwerpen dat de gebruiker er direct mee aan de slag kon. De applicaties moesten een intuïtieve werking hebben. Vaak heb ik het browsen op internet als voorbeeld gebruikt van een gebruiksvriendelijke interface. In deze tijd surft bijna iedereen wel eens op internet en weet iedereen dat je op een link kunt klikken. Vandaar dat in die tijd mijn interesse groeide in het internet, de creatieve kant daarvan, maar ook de techniek achter de sites.

Het mooie gecombineerd met het functionele.

Ik besloot dat ik daarin verder wilde. Ik wilde mijn creatieve kant combineren met mijn technische kwaliteiten. Ik heb mijn baan opgezegd en ben me gaan verdiepen in MySQL / PHP (vanwege de "open source" gedachte). Daarnaast ben ik me in grafische technieken gaan verdiepen, zoals adobe illustrator, photoshop, macromedia flash en dreamweaver. Gedurende dit leertraject heb ik me verder verdiept in javascript en css (stylesheets). Op dit moment ben ik in staat websites te ontwerpen en "technisch" te realiseren.

Door mijn ervaring als applicatieontwikkelaar / applicatiebeheerder ben ik in staat applicaties te ontwikkelen die functioneel voldoen aan de wensen van de gebruiker. In het ontwikkeltraject blijkt mijn ervaring goed van pas te komen. Ik kan me goed in de gebruiker verplaatsen en ik kan voorspellen hoe de applicatie eruit zou moeten zien. Mijn technische kwaliteiten zorgen ervoor dat de gewenste functionaliteiten ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Mijn creatieve kwaliteiten zorgen voor een eigen originele uitstraling van de applicaties. Mijn sterke communicatieve vaardigheden zorgen voor een prettig contact met de gebruiker.